In de Democratische republiek of Twitter and Facebook is Koffi Olomide geen God!






Een blauwe hemel was gisterenavond te signaleren in de harten van miljoenen mensen in Afrika en daarbuiten terwijl de politie in Munchen, Duitsland, de dode lichamen opruimde en op jacht was naar de aanslagpleger.  Het was een volksfeest op het net. Hun idool was opgepakt in Nairobi in Kenya. 


Koffi Olomide, beter bekend als Mopao, Kwadra Kora, Benedictus XVII, werd in een hotel in Nairobi gearresteerd, in zijn witte bolide en onder escort van de politie, naar de luchthaven  van Nairobi gebracht waar hij in een cel rustig zou verblijven om vanochtend met Kenya Airways naar Kinshasa gedeporteerd te worden. Ook dat laatste is een feit.

Olomide zou vanavond  een concert geven in Nairobi waar hij gisterenochtend landde om vanavond zaterdag 23 juli 2016 een concert te geven waarin hij zijn razend populaire nummer “ Selfie”  ging promoten. Dat concert is inmiddels geannuleerd. Dit, op verzoek van zijn meer dan 300 miljoenen fans die massaal op internet hun woede hebben geuit na het zien van een video waarin hun idool van 60 jaar oud een van zijn danseressen, een twintigjarige, een trap op de buik verkoopt.

Selfie:


Ik heb deze video gezien. Ik zag een boze Koffi Olomide buiten de luchthaven. Stil, kijkend naar nergens. Afgezonderd van zijn ploeg, mannen en vrouwen. Vrouwen, gekleed in rode broeken en witte bloesjes. Koffi Olomide draaide op eens om. Liep gedecideerd naar de groep, creëerde een padje tussen de groep om uiteindelijk een trap met zijn rechtervoet aan de kleine weerloze vrouw te delen. Koffi Olomide wilde met zijn rechtervuist een koekje bij thee delen aan de vrouw, maar zij ontweek die. Dankzij de politie die daar stond en Koffi Olomide tegenhield. Hier was de schade aangericht. Een schade die tientallen jaren van liefde, het verbond tussen Koffi Olomide en zijn miljoenen vrouwen over heel Afrika, is verbroken.

Trapegate:



Koffi Olomide aanbiedt vrouwen. Sinds al zijn de eerste dag van zijn carrière. Elke vrouw is zelden. Elke vrouw is uniek. Elke vrouw is de mooiste. Juist die vrouw, die een mooie zelden unieke godin, die heeft hij geslagen. En als je aan vrouwen komt, dan kom je aan de wieg van de  beschaving.  En die beschaving die de moeder van Koffi Olomide hem bijbracht, is niet wat hij gisteren tentoonstelde.

Fans eisten zijn arrestatie en deportatie. En die kregen ze. Het kabinet van de president beval zijn arrestatie en deportatie aan. Meer keuze hadden ze niet tegenover de effectieve kracht van de Democratische republiek of  Twitter and Facebook.

Arrestatie:







Reacties

Populaire posts